Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija esot gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību sestdien Rīgā, kur vienlaikus norisināsies protesta akcija un hokeja publiskā skatīšanās

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju ir gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību sestdien pilsētas centrā, kur vienlaikus norisināsies protesta akcija un Pasaules hokeja čempionāta pusfināla spēļu tiešraižu publiskā skatīšanās, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

27.maijā kāda privātpersona Rīgā, Brīvības laukumā, ir pieteikusi protesta akciju, lai iedzīvotāji varētu paust viedokli "pret izpildvaras realizēto politiku". Uz akciju aktīvi mudina doties opozīcijas partijas. Pasākums paredzēts Brīvības laukumā no plkst.15 līdz 17.

Rīgas dome ir konsultējusies ar tiesībsargājošajām iestādēm. Pašvaldības rīcībā neesot juridiska pamatojuma, kas liktu veikt ierobežojošas darbības, līdz ar to pasākumu rīkot neaizliegs.

Tikmēr šorīt pašvaldība paziņoja, ka sadarbībā ar čempionāta rīkotājiem pārcels čempionāta oficiālo fanu zonu no "Arēnas Rīga" uz Doma laukumu un Esplanādi. Pasākumi sāksies sestdien plkst.13 un svētdien plkst.14.

Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka VP sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju ir sabiedriskās drošības īstenošanas plāns un abas struktūras ir gatavas nodrošināt kārtību.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pieveica Zviedrijas valstsvienību, pirmoreiz vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Latvijas izlasei pusfināla spēle paredzēta sestdien Tamperē, mērojoties spēkiem ar Kanādas hokejistiem.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisinās no 12. līdz 28.maijam.