Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Notiks Noziedzības novēršanas padomes sēde

© Pixabay.com

Saistībā ar sabiedrībā bažas raisījušajiem vardarbības gadījumiem Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien sasaucis Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēdi.

Sanāksme plānota plkst.11 Ministru kabinetā.

Kariņš iepriekš atzīmēja, ka sabiedrībā bažas ir raisījuši divi savstarpēji nesaistīti vardarbīgi notikumi Jēkabpilī un Imantā.

No atbildīgo ministriju un iestāžu pārstāvjiem padomes sēdē tiks sagaidīti priekšlikumi, kas būtu jāmaina, lai mazinātu cēloņus un šādu notikumu atkārtošanos, norādīja valdības vadītājs.

NNP sēdē Tieslietu ministrija, Iekšlietu ministrija, Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Ģenerālprokuratūra sniegs savus ziņojumus par priekšlikumiem noziedzīgu nodarījumu, kas saistīti ar vardarbību, novēršanai un apkarošanai.

Kā ziņots, Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar pusaudžu izplatīto iniciatīvu pulcēties Imantas mikrorajonā, lai reaģētu uz maija sākumā notikušo vienaudža piekaušanu. Lielākā daļa pusaudžu ir nopratināti, un šie bērni ir vecumā no 13 līdz 15 gadiem.

Savukārt aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja. Par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika. Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu.