Raimonds Pauls ķeras pie Kongresu nama uzraudzības

"Jaucam nost," tā, jokodamies par Rīgas Kongresu nama pārveidi uz koncertzāli, saka uzraudzības konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Raimonds Pauls. Visticamāk, martā izsludinās projektēšanas konkursu, lai nākamo gadu laikā varētu pārbūvēt Kongresu namu.

Pārbūves laikā paredzēts paplašināt skatuvi, skatītāju zāli un balkonu, kā arī paaugstināt ēkas jumta daļu. Par to Rīgas domē diskutēja Rīgas koncertzāles uzraudzības konsultatīvā padome.

"Rīgas Kongresu nams ir kultūrvēsturisks piemineklis, un tā fasāde netiks mainīta. Ēka ir aptuveni 19 metru augsta, un atkarībā no projekta jumtu varētu paaugstināt par metru vai diviem," stāsta Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe.

"Jebkurš mūziķis saprot, cik šāda koncertzāle ir nepieciešama. Par to ir runāts jau ilgus gadus, bet beidzot parādījies kāds konkrēts plāns," uzsver uzraudzības padomes vadītājs maestro R. Pauls un norāda, ka, viņaprāt, svarīgākais ir, lai pilsēta nonāktu pie maksimāli iespējamā rezultāta, jo "nav milzīgu līdzekļu, lai šeit kaut ko būtiski pārbūvētu. Galvenais, lai nauda neaiziet kaut kādos nezināmos un nepareizos virzienos".

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) piebilst, ka ēkas pārbūves projektēšanas konkursu iecerēts izsludināt martā, pārbūves projektēšanai Rīgas namu budžetā šogad ir paredzēti 400 tūkstoši latu.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais