VIDEO. NMPD palīdzības sniegšana būtiski pasliktinājusies Rīgas bedru dēļ

© Ekrānuzņēmums

Jaunajā raidījumā “360TV ZIŅneši” noskaidrots, ka NMPD dienestu reaģēšanas ātrums no 9 minūtēm pieaudzis līdz 12 minūtēm. Kā liecina glābēji – šī iemesla dēļ nelaimē nonākušām personām nākas ilgāk gaidīt palīdzību, bet, kā mēs zinām, dažreiz katra minūte ir no svara. Žurnāliste Natālija Valdniece iejūtas pacienta loma un uz savas ādas izjūt katru Rīgas bedri.

Nav noslēpums, ka Rīgas ceļi dažādos mikrorajonos būtiski ietekmē apkārtējo cilvēku ikdienu, taču bieži vien neizdomājamies, kā tas ietekmē ārstu un palīdzības sniegšanas dienestu darbu. NMPD Operatīvā darba organizēšanas nodaļas vadītājs Igors Bobrovs ļoti skaudri izsakās par esošo situāciju Rīgā, un atzīst, ka situācija ir kristiska.

Slikto ceļu dēļ un laika pieaugums ietekmē palīdzības sniegšanas ātrumu, kas ir paildzinājies. Secinot, ka raizēm cilvēki var nesaņemt vajadzīgo neatliekamo palīdzību un faktiski viņš var zaudēt dzīvību!

Sliktais ceļa segums ne tikai ietekmē pacienta sajūtas un veselību, bet ilgtermiņā bojā arī medicīnas iekārtas, radot papildus zaudējumus NMPD. Žurnāliste Natālija Valdniece izmēģina uz savas ādas kā būt pacientam, un secina, kas tas ir ļoti nepatīkami, bet ārstes komentārs par to, ko viņi reizēm dod pacientiem, lai izturētu ceļu šokē skatītājus.

Kas tiek dots pacientiem, lai mazinātu bedru radītās sajūtas? Skaties video!

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais