Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Slēgs kuģošanas satiksmi Rīgas pilsētas kanāla sākumā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvdarbu laikā līdz rudenim tiks slēgta kuģošanas satiksme Rīgas pilsētas kanāla sākumā pie iebrauktuves autoostā.

Paredzēts pārbūvēt tiltus pār kanālu Maskavas ielā un Ģenerāla Radziņa krastmalā, tādēļ kuģošana starp šiem tiltiem būs slēgta no 8.maija līdz 15.septembrim, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Tas nozīmē, ka šajā tūrisma sezonā kuģošanas pakalpojumu sniedzēji nevarēs piedāvāt iecienīto loka maršrutu pa Rīgas kanālu un Daugavu, jo kanālā kuģīši varēs ienākt tikai caur Andrejostu. Loku pa Daugavu un kanālu saviem klientiem nevarēs piedāvāt arī izklaides laivu iznomātāji.

Pilnsabiedrībai "RBBL" uzdots nodrošināt navigācijas zīmju izvietošanu.

Kuģošanas līdzekļu satiksmi kanālā var atjaunot pirms minētā laika, ja darbi tiks pabeigti ātrāk.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.