Rīgā atklās NATO Noturības simpoziju

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgā šodien plkst.8.45 tiks atklāts NATO Noturības simpozijs "Noturība satricinājumu laikmetā", ko organizē NATO galvenā mītne sadarbībā ar Sabiedroto transformācijas pavēlniecību, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Šī gada NATO Noturības simpozijs Rīgā pulcē vairāk nekā 250 NATO dalībvalstu un partneru civilās un militārās nozares līderus, politikas veidotājus un ekspertus, lai runātu par noturību kā katras valsts atbildību un alianses kolektīvo apņemšanos.

Simpozijā piedalīsies arī premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Simpozija dalībnieki pētīs un apspriedīs galvenos jautājumus, kas saistīti ar noturības spēju dienaskārtību, lai tos labāk izprastu un spētu ātrāk pieņemt lēmumus ar mērķi mazināt ievainojamību, kā arī uzlabotu spēju sagatavoties stratēģiskiem satricinājumiem un traucējumiem - pretoties, reaģēt un ātri atgūties no tiem.

Simpozijs ilgs līdz 27.aprīlim.

Pirmais NATO Noturības simpozijs norisinājās 2022.gadā Varšavā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais