Lems par jaunās Rīgas koncertzāles izbūves kritērijiem

© f64

Piektdien, 11. februārī pulksten 10.30 Rīgas domes Prezidija zālē maestro Raimonda Paula vadībā notiks pirmā Rīgas koncertzāles uzraudzības konsultatīvās padomes sēde.

Tajā, gatavojoties iepirkumu konkursa izsludināšanai par koncertzāles tehniskā projekta izstrādi, spriedīs par plānoto koncertzāles darbības koncepciju un izbūves kritērijiem.

Jau ziņots, ka februāra sākumā, lai formulētu izsvērtu un profesionālu pasūtītāja prasību kopumu Rīgas kongresa namā plānotās Rīgas koncertzāles tehniskajam un funkcionālajam risinājumam, kā arī sekotu līdzi projekta realizēšanas gaitai, tika izveidota projekta uzraudzības konsultatīvā padome.

Par padomes priekšsēdētāju iecelts komponists Raimonds Pauls, viņa vietnieks būs vicemērs Andris Ameriks, tāpat padomē līdzdarbosies pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe, mūziķis Māris Briežkalns, skaņu režisors Edmunds Zazerskis un valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Latvijas koncerti” valdes loceklis Guntars Ķirsis.

Jaunās Rīgas koncertzāles projekta pasūtītāja funkcija uzdota pašvaldības uzņēmumam SIA„Rīgas nami”, kas saskaņā ar Rīgas domes lēmumu veic Rīgas kongresu nama ēkas apsaimniekošanu.

Paredzams, ka līgums par Rīgas kongresu nama ēkas tehniskā projekta izstrādi varētu tikt noslēgts šovasar, tādējādi jau nākamā gada sākumā būtu iespējams uzsākt objekta būvniecības darbus. „Jaunās koncertzāles būvniecība jāpabeidz līdz 2014.gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu”, uzsver A.Ameriks.

Pašlaik Rīgā nav savas koncertzāles, kas atbilstu mūsdienu tehniskajām prasībām, nodrošinot pietiekamu skatītāju vietu skaitu zālē.

Svarīgākais