Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Gāzes sprādziens Āgenskalnā: cietušie iedzīvotāji vēršas tiesā pret Rīgas domi; pašvaldība nezina, kā rīkoties tālāk

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas pašvaldība vēl nav saņēmusi ekspertu slēdzienu par pirms vairāk nekā diviem gadiem notikušo gāzes sprādzienu ēkā Melnsila ielā, Āgenskalnā, trešdien Latvijas Televīzija raidījumā "Rīta panorāma" teica galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Jau ziņojām, ka gāzes sprādzienā cietušā nama dzīvokļu īpašnieki cēluši prasību tiesā pret Rīgas domi, prasot atjaunot ēku, informēja iedzīvotāju intereses pārstāvošā advokātu biroja "Magnusson" advokāts Māris Smilga.

Staķis televīzijas raidījumā neatbildēja uz jautājumu par to, kāda varētu būt pašvaldības rīcība. Viņš uzsvēra, ka pašvaldība var rīkoties tikai likumu ietvaros. Joprojām tiekot gaidīts ekspertu slēdziens.

"Kamēr nav ekspertu atzinuma, ir grūti veikt kādus darbus," teica Staķis.

Kā ziņots, dzīvokļu īpašnieki cēluši prasību tiesā pret Rīgas domi, prasot atjaunot ēku tās iepriekšējā veidolā. Prasība iesniegta Rīgas pilsētas tiesā. Lieta vēl nav ierosināta, jo tiesa pieprasījusi papildu dokumentus. Nama atjaunošanai nepieciešamā summa ir ļoti liela, tāpēc prasībā tā netiek minēta, lai neradītu dzīvokļu īpašniekiem vēl lielākus zaudējumus, skaidroja advokāts.

Patlaban līdzīpašnieku mērķis ir piespiest Rīgas domi izvērtēt savu atbildību un ieņemt kādu konkrētu pozīciju, jo līdz šim uz visām dzīvokļu īpašnieku vēstulēm Rīgas dome atbildējusi vienā teikumā, noraidot iespēju uzņemties jebkādu atbildību, kamēr norit policijas izmeklēšana.

Jau ziņojām, ka naktī uz 2020.gada 31.decembri Āgenskalnā pēc sprādziena daļēji sabruka trīsstāvu dzīvojamā ēka Melnsila ielā 2.