Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lielveikalā Rīgā uz pilnu klapi skan Krievijas himna; kā situāciju skaidro veikals?

© Pixabay

“K-Senukai” veikala Rīgā, Mūkusalas ielā, apmeklētājus nepatīkami pārsteigusi agresorvalsts Krievijas himna, kas ļoti skaļi pieskandinājusi lieltirgotavas tirdzniecības zāli, vēsta "Bez Tabu".

“Bez Tabu” skatītājs Edvīns raidījumam iesūtīja video, kas uzņemts veikalā “K-Senukai” Rīgā, Mūkusalas ielā, 6. aprīlī pulkten 10:55. Tajā ierakstīts Krievijas himnas fragments. Veikala klients raidījumam stāstīja, ka agresorvalsts himna tirdzniecības zālē skanēja ļoti skaļi. Pirms to izslēdza Edvīns paguva iemūžināt nelielu fragmentu.

Edvīns stāsta: "Diezgan ilgi noskanēja, bet beigās atslēdza, jā. Sieviete, kura bija blakus, sāka smieties. Cilvēku sejās bija diezgan liela neizpratne. Biju uzrakstījis “K Senukai” klientu atbalsta dienestam, prasot, vai tas šķiet pieņemami. Uz to man atbildēja darbiniece Aleksandra, ka kaut ko paskatīsies, bet ar to viss beidzās."
Veikalu tīkla administrācija par notikušo, šķiet, nebija informēta pirms to uzrunāja “Bez Tabu”. Izpētot notikušo, vēlāk informēja, ka konkrētais skaņdarbs neskanēja no lielveikala skandām, bet gan no tirdzniecības zālē pārdošanai izliktas lielas skandas ar “Bluetooth” savienojumu. Agresorvalsts himnu atskaņoja kāds klients, norādīja veikalu tīkla administrācija.
Veikala paskaidrojums: “Mēs par šo pārkāpumu jau ar iesniegumu esam vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs. Tāpat arī veicam preventīvus pasākumus, lai šādas situācijas neatkārtotos.Mūsu veikalos mūzika tiek atskaņota centralizēti, skaņdarbu saraksts visiem veikaliem ir viens un mūzikas skaļums arī tiek regulēts tā, lai tā ir fons, kas netraucē pircējiem un veikala darbiniekiem. Video materiālā dzirdamais - agresoru valsts himna - noteikti nav mūsu veikala skaņdarbu sarakstā. Pārbaudot situāciju un noskatoties veikala video novērošanas ierakstus, esam secinājuši, ka šo skaņdarbu atskaņojuši veikala apmeklētāji, pieslēdzot savu viedierīci Bluetooth skandai - daļa no tām ir ieslēgtas, lai pircēji var pārbaudīt ierīču skaņas kvalitāti un citus parametrus. Reaģējot uz šo situāciju, skaņa tika operatīvi izslēgta.Esam ļoti nepatīkami pārsteigti par šādu veikala apmeklētāju rīcību laikā, kad Ukrainā joprojām turpinās Krievijas uzsāktais karš, un to nosodām. Gan mūsu uzņēmums, gan arī darbinieki individuāli kopš kara sākuma atbalsta Ukrainu un arī Ukrainas civiliedzīvotājus Latvijā, ziedojot nepieciešamo. Atbalstu turpināsim tik ilgi, cik tas būs vajadzīgs."

Valsts policijā (VP) informēja, ka aizliegts publiski eksponēt simbolus un atskaņot skaņdarbus, kas slavina totalitāros režīmus un militāro agresiju. Par šādām izdarībām draud naudas sods 350 eiro apmērā.