Rekonstruēs Beberbeķu ielas un Ulmaņa gatves krustojumu

Lai uzlabotu satiksmes drošību, Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) tuvākajā laikā plāno izsludināt atklātu iepirkuma konkursu par Kārļa Ulmaņa gatves un Beberbeķu ielas krustojuma rekonstrukciju.

Kā akcentē RDSD direktors Edgars Strods, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu un sakārtojot ielu infrastruktūru pilsētā, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem tiks nodrošināta ērta piekļuve sabiedriskā transporta pieturvietām un būtiski uzlabota satiksmes drošība.

Projekta ietvaros pie K.Ulmaņa gatves plānots izbūvēt jaunas gājēju ietves, ierīkot labiekārtotas sabiedriskā transporta pieturvietas, kā arī sakārtot gājēju piekļuves maršrutus gājēju tiltiņam. Projekts paredz paplašināt gatves pamatbrauktuves joslas, uzstādīt brauktuves virzienu sadalošās barjeras un triecienu absorbējošos elementus.

Līdz ar K.Ulmaņa gatves un Beberbeķu ielas krustojuma pilnveidošanu un labiekārtošanu tiks nodrošināta arī daudz brīvāka maģistrālā transporta plūsma, uzsver E.Strods.

Projektam plānots piesaistīt satiksmes drošības uzlabojumiem Rīgā paredzēto ERAF finansējumu. Projekta kopējās izmaksas ir 190 tūkstoši lati, savukārt ES līdzfinansējums ir vairāk nekā 140 tūkstoši latu.

ERAF projekta ietvaros Satiksmes departaments tuvākajā laikā plāno izsludināt vēl sešus atklātus iepirkuma konkursus sekojošiem projektiem: Gājēju pārvada pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Kalnciema ielas būvniecība; Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukcija; Upesgrīvas ielas, Kalnciema ielas, Remtes ielas, Kukšu ielas rekonstrukcija; Vienības gatves rekonstrukcija no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai; Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielas rekonstrukcija posmā no Ulbrokas ielas līdz Lubānas ielai.

Svarīgākais