Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nākamnedēļ galvaspilsētā sāksies pavasara Rīgas restorānu nedēļa

© f64.lv, Nora Krevnera

No 17.aprīļa līdz 30.aprīlim Rīgā notiks pavasara Rīgas restorānu nedēļa, informē Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra.

Šis gads iezīmējot Restorānu nedēļas 10.gadadienu. Šajā sezonā restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits vairāk nekā 50 galvaspilsētas restorāni.

Šo nedēļu laikā ikviens apmeklētājs varēs baudīt trīs kārtu maltītes, šefpavāru komplimentus, izmantot iespēju pieskaņot dzērienus ēdienkartei, kā arī atklāt jaunus Rīgas restorānus un garšu buķetes.

Restorāni piedāvās īpašos pavasara ēdienus, kas iekļausies trīs dažādās cenu kategorijās 30, 35 un 40 eiro.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas laikā restorāniem būs iespēja parādīt savu radošumu un izpratni par labu ēdiena pagatavošanu, savukārt apmeklētājiem novērtēt kulinārijas mākslas meistarību. Kā ierasts, lielākais uzsvars ir uz īpaši sastādītu ēdienkarti, kur galvenajā lomā ir Latvijai un Baltijai raksturīgi, sezonāli un svaigi vietējie produkti.

Šajā periodā apmeklētājiem esot būtiski savlaicīgi rezervēt galdiņu sev vēlamajā restorānā, lai nodrošinātu sev iespēju nobaudīt restorānu nedēļas piedāvājumu.

Restorāna nedēļas mērķis ir iepazīstināt Rīgas iedzīvotājus un tūristus ar kulinārijas pasaules dažādību galvaspilsētā, kā arī attīstīt uzņēmējdarbības vidi pilsētā, atbalstot uzņēmējus.