Par siltumu norēķinājušies vien 45% rīdzinieku

«Ja uz apkures sezonas sākumu iedzīvotāju parādi par siltumu sasniedza Latvijā vidēji 18% no patērētās siltumenerģijas jeb 20 miljonus latu, tagad tie jau ir 25%,» norāda Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks Paulis Barons.

«Tīri vai katastrofāli ir a/s Rīgas Siltums dati, kur par no oktobra līdz decembrim saņemto siltumenerģiju norēķinājušies tikai 45% iedzīvotāju, t.i. uzņēmums piegādājis siltumu par 36 milj. Ls, bet maksājumos saņēmis tikai 16 milj. Ls,» laikrakstam Dienas Bizness atzīst P. Barons.

A/s Rīgas Siltums ir nozīmīgākais centralizētās siltumapgādes spēlētājs Latvijā- viņa tirgus daļa sasniedz 52%. Ja tik kūtri cilvēki norēķinās galvaspilsētā, jādomā, kas notiek reģionos. «Šis periods ik gadu norēķinu ziņā ir vissmagākais visiem siltumuzņēmumiem ne tikai Rīgas Siltumam. Šogad situācija ar nemaksātājiem ir sliktāka nekā iepriekš, tomēr parādi pamazām rūk, un aktuālais parādu apjoms pašlaik veido 11 milj. Ls,» uzsver a/s Rīgas Siltums Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais