Rīgā var pieteikties pārtikas pabalstiem

Rīgas Sociālais dienests līdz 31. martam turpina pieņemt iesniegumus par vienreizējā pabalsta pārtikas iegādei piešķiršanu. Līdz šāgada 31. janvārim pabalstu pārtikas iegādei jau saņēmuši 14 111 rīdzinieku.

Pabalsts tiek piešķirts, lai sniegtu vienreizēju materiālu atbalstu pārtikas iegādei tām personām, kuras deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas. Tiesības saņemt pabalstu ir bērnam invalīdam un ar celiakiju slimam bērnam, kuram nav noteikta invaliditāte un kurš saņem valsts atbalstu. Tāpat šo pabalstu var saņemt atsevišķi vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, dzīvojošs valsts vecuma pensijas saņēmējs, invaliditātes pensijas saņēmējs un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējs, ja ģimenes (personas) pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 180 latu katram ģimenes loceklim mēnesī, Neatkarīgajai stāsta Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice. Pabalstu var arī saņemt vecuma pensijas, invaliditātes pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējs, kas dzīvo ģimenē, kas normatīvo aktu kārtībā atzīta par trūcīgu. Pabalsta apmērs vienai personai ir 30 latu. Pašlaik jau izmaksāti pabalsti par 423 330 latiem.

Lai saņemtu pabalstu, personai vai viņas likumīgajam pārstāvim līdz 2011. gada 31. martam jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz iesniegums, jāaizpilda un jāparaksta iztikas līdzekļu deklarācija, ja nav jau spēkā esošas iztikas līdzekļu deklarācijas. Pabalsts bērnam invalīdam tiek piešķirts bez ģimenes ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas.

Mutvārdu iesniegumu tūlīt pēc tā saņemšanas Rīgas Sociālā dienesta sociālā darba speciālists noformē rakstveidā, un persona to paraksta. Pabalsts tiek izmaksāts, pārskaitot personas norādītajā norēķinu kontā vai izmaksājot personai skaidrā naudā. Kopā plānots izmaksāt pabalstus par 772 200 latiem.

Svarīgākais