Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lielajā Piektdienā Vecrīgā norisināsies Ekumeniskais Krusta ceļš

© Dmitrijs Suļžics/f64

Nākamnedēļ Lielajā Piektdienā, 7.aprīlī, Vecrīgas ielās 18.gadu notiks Ekumeniskais Krusta ceļš, aģentūru LETA informēja Katoļu Baznīcas informācijas aģentūrā.

Krusta ceļa rīkotāji šogad kā vienu no lūgšanas vadmotīviem ir izvēlējušies Jāņa pirmās vēstules ceturtajā nodaļā lasāmos vārdus: "Ja kāds saka: es mīlu Dievu, bet ienīst savu brāli, tad viņš ir melis; jo, kas nemīl savu brāli, ko viņš ir redzējis, nevar mīlēt Dievu, ko viņš nav redzējis."

Dalībnieki tiks aicināti dziļāk izprast, kas un kāda ir Dieva mīlestība un kā mīlestība izpaužas cilvēkos un viņu savstarpējās attiecībās.

Ekumeniskā Krusta ceļa lūgšana sāksies plkst.11 pie Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles. Ceļā pa Vecrīgas ielām un laukumiem plānotas astoņas apstāšanās jeb stacijas. To laikā tiks lasīti Svēto Rakstu fragmenti, skanēs dziesmas, būs lūgšanas, pārdomas, dažādu cilvēku liecības jeb personiskie stāsti, piemēram, par atteikšanos no atkarībām, par fizisku dziedināšanu, par laulāto attiecībām un spēju pārvarēt laulības krīzi, par bērniem, kuri dzimuši, neskatoties uz ārstu negatīviem spriedumiem, par ilgām pēc bērniem, kas nav tikušas piepildītas, bet spēju turpināt dzīvot piepildītu dzīvi, kā arī par citām tēmām.

Krusta ceļā piedalīsies un apstāšanās reizēs pārdomās dalīsies Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Rinalds Grants, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, kā arī citi dažādu konfesiju garīdznieki un pārstāvji. Svēto Rakstu fragmentus un meditācijas lasīs aktrises Olga Dreģe un Rēzija Kalniņa, kā arī aktieris Ģirts Ķesteris. Par muzikālu noskaņu Ekumeniskā Krusta ceļa stacijās gādās mūziķi Arvīds un Marlēna Keini, Intars Busulis, Nauris Malāhovs un Kisu ģimene no Rēzeknes.