Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas vicemērs: Uzvaras parkā nākotnē vēlos redzēt valsts nozīmes pasākumus un militāras parādes

© Kaspars Krafts/f64

Nākotnē pēc rekonstrukcijas Uzvaras parkā varētu notikt daļa no valsts nozīmes pasākumiem un militārām parādēm valsts svētkos un atceres dienās, uzskata Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA).

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, Ratnieks uzskata, ka Uzvaras parkam jāatgūst savu vēsturisko nozīmi par godu uzvarai pār bermontiešiem.

Īpašuma departaments ir izstrādājis koncepta risinājumu, lai vieta pildītu atpūtas parka funkcijas. Sīkāk par Rīgas pašvaldības plāniem Uzvaras parka atjaunošanai iecerēts stāstīt preses konferencē trešdien, 5.aprīlī.

Lai pārrunātu iespējamo laukuma izmantošanu nākotnē, Ratnieks un Rīgas domes pārstāvji tikušies ar Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku, Zemessardzes un Latvijas Kara muzeja pārstāvjiem. No pašvaldības puses piedalījās Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Dainis Locis, Īpašuma departamenta direktors Vladimirs Ozoliņš, Rīgas galvenā ainavu arhitekte Indra Purs, Rīgas domes Būvniecības pārvaldes priekšnieks Māris Mežzīle un ainavu arhitekte Linda Zaļā. Tikšanās laikā nolemts turpināt sadarboties Uzvaras parka atjaunošanas tālāka koncepta izstrādē.

Uzvaras laukuma statusu šī vieta ieguva pēc pirmā Pasaules kara par godu uzvarai pār bermontiešiem. Pēc prezidenta Kārļa Ulmaņa iniciatīvas šim laukumam tika izstrādātas skices, kas paredzēja izveidot monumentālu stadionu, kas pēc sava lieluma būtu pielīdzināms tā laika Berlīnes Olimpiskajam stadionam. Šajā vietā tika plānots izveidot pastāvīgu estrādi Dziesmu svētku norisei, kā arī speciāli labiekārtot militārām parādēm. Otrais Pasaules karš un okupācija šīs ieceres apturēja un pārveidoja atbilstoši totalitārisma režīmam un tā ideoloģijai.