Rīgā apkure pieslēgta 44,5 % no kopējā izglītības iestāžu skaita

Aukstā laika dēļ Rīgā apkure pieslēgta 211 skolām un bērnudārziem jeb 44,5% no kopējā izglītības iestāžu skaita.

Tā vēsta portāls delfi.lv.

Patlaban Rīgā apkure ir pieslēgta 463 ēkām jeb 6,2% no RS apkalpoto ēku skaita. Apkure pieslēgta 22 ārstniecības iestādēm jeb 24,7% no kopējā šo iestāžu skaita, kā arī 230 privātām nedzīvojamām un dzīvojamām ēkām.

"Vēl nevar teikt, ka būtu sākusies apkures sezona un sākusies strauja pieslēgšanās, jo pagaidām pieslēgumu un pieteikumu skaits ir niecīgs. Apkures sezona sāksies, kad pieteikumi siltuma pieslēgšanai nāks masveidīgi," norāda AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence. "Ilggadējā pieredze rāda, ka vairums apkurei sāk pieslēgties oktobra vidū."

Apkure tiek pieslēgta pēc ēku apsaimniekotāju lūguma. Patlaban vairāk nekā 90% māju ir jaunie siltummezgli, kas ieslēdzas tikai nakts laikā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem dzīvokļos optimālo 18-20 grādu temperatūru.

"Rīgas siltums" nevar pieslēgt vai atslēgt apkuri, kamēr nama īpašnieks vai apsaimniekotājs nav izteicis šādu lūgumu. Agrāk apkure tika pieslēgta, ja vidējā diennakts temperatūra trīs dienas pēc kārtas bija zemāka par plus astoņiem grādiem.

Iepriekšējā apkures sezona Rīgā sākās jau pagājušā gada oktobra sākumā, bet vairums ēku tika apkurei pieslēgtas līdz oktobra beigām. Skolām un bērnudārziem apkuri sāka pieslēgt jau septembra vidū.

2007./2008.gada apkures sezona sākās septembra beigās, bet noslēdzās aprīļa beigās.

Savukārt 2006./2007.gada apkures sezona Rīgā bija garākā vēsturē. Apkuri sāka pieslēgt 2006.gada 19.oktobrī, bet no siltuma pēdējās mājas tika atslēgtas 2007.gada 15.maijā, tādējādi apkures sezona ilgusi gandrīz septiņus mēnešus.

RS siltumenerģiju piegādā aptuveni 7500 ēkām.

Jau ziņots, ka rīdziniekiem septembrī, oktobrī un novembrī siltumenerģijas tarifs paliks nemainīgs un būs tāds pats kā jūlijā un augustā - 31,29 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Svarīgākais