Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rumbulā 36 ugunsdzēsēji strādā ugunsgrēkā, kas izcēlies angārā

© Gints Ivuškāns /F64

Rīgā, Rumbulā, industriālajā zonā izcēlies ugunsgrēks, kura dzēšanā iesaistīti plaši glābēju spēki un Latvijas dzelzceļa ugunsdzēsības vilciens.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka plkst. 19.41 saņemts izsaukums uz objektu Maskavas ielā, kur ugunsgrēks izcēlies angārā.

"Notikuma vietā konstatēts, ka deg viens no diviem kopā sabūvētiem angāriem. Notikuma vietā strādā 36 ugunsdzēsēji glābēji, piesaistīts ugunsdzēsības vilciens," teikts ierakstā.
Plkst.22.49 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un tajā dega viens no diviem kopā sabūvētiem angāriem 870 kvadrātmetru platībā. Angārā sadega piecas vieglās automašīnas. No liesmu izplatības ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt otru angāru, aģentūru LETA informēja VUGD.

VUGD mikroblogošanas vietnē "Twitter" tāpat informē, ka, lai nodrošinātu nepieciešamo ugunsdzēsēju skaitu darbam notikuma vietā un nodrošinātu reaģēšanu uz citiem notikumiem Rīgā, piesaistīts no dežūrmaiņas brīvajā laikā esošais personāls.

Tikmēr VAS "Latvijas dzelzceļš" norāda, ka ugunsgrēka dzēšanā iesaistīta dzelzceļa specializētā tehnika un trīs ūdens cisternas. Nepieciešamības gadījumā dzēšanas darbos ir gatava iesaistīties uzņēmuma Jelgavas vienība.