Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas apkaimēs šogad ierīkos desmit jaunas dzeramā ūdens uzpildes vietas

© Publicitātes foto

Turpinot veicināt dzeramā ūdens pieejamību Rīgā, šogad dažādās galvaspilsētas apkaimēs pašvaldība ierīkos desmit jaunas brīvas pieejas dzeramā ūdens uzpildes vietas jeb tā dēvētos brīvkrānus.

Pašvaldības uzņēmums “Rīgas ūdens” jaunos brīvkrānus uzstādīs Brasas skvērā, Grīziņkalna parkā, Ziemeļblāzmas parkā, Ēbelmuižas parkā, pie bērnu laukuma parkā Pļavniekos, Ķengaraga promenādē, Zemitāna laukumā, pie Vecāķu pludmales, pie pludmales takas Daugavgrīvā, kā arī Imantas vidusskolas sporta laukumā.

2024. gadā plānots ierīkot brīvkrānus arī pie Māras dīķa, Nordeķu parkā, pie Buļļupes promenādes un Biķernieku / Šmerļa mežā. Šīs vietas izvēlētas, apkopojot pērn Apkaimju iedzīvotāju centra veiktās aptaujas datus.

“Dzeramā ūdens pieejamības veicināšana ir Rīgas domes plānots pilsētas attīstības virziens sadarbībā ar uzņēmumu “Rīgas ūdens”, lai rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem varētu nodrošināt brīvi pieejamu kvalitatīvu dzeramo ūdeni no pilsētas ūdensvada. Brīvkrānu izbūvi un ūdens patēriņu apmaksās Rīgas pašvaldība,” norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Selīna Vancāne.

Rīgas dome trešdien, 22. martā, veica grozījumus noslēgtajā līgumā ar SIA “Rīgas ūdens” par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, kas paredz uzdot uzņēmumam jaunu brīvkrānu izbūvi, paplašinot to pieejamību pilsētvidē.

Ar grozījumiem uzņēmumam uzdots apsaimniekot arī Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta un Satiksmes departamenta īpašumā esošos brīvkrānus, kas tika ierīkoti 2022. gadā.

Pērn pašvaldība uzstādīja septiņus jaunus dzeramā ūdens krānus - Vērmanes dārzā pie bērnu rotaļu laukuma, Esplanādē aiz Latvijas Mākslas muzeja ēkas, Ziedoņdārzā, Mežaparkā pie ieejas zoodārzā, Dzegužkalna parkā, Krišjāņa Barona ielas bērnu sporta laukumā un Āgenskalna tirgus priekšlaukumā.

Uzņēmumam “Rīgas ūdens” uzdots veikt arī nepieciešamās darbības, lai pašvaldība iegūtu savā īpašumā bezīpašnieka brīvkrānu Radio ielā, netālu no tuneļa uz Centrālo staciju.