Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nekustamā īpašuma tirgus Rīga: kuros rajonos ir vislielākais piedāvājums?

© pexels.com

Februārī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā kopumā samazinājās par 1%, salīdzinot ar janvāri, un arī Rīgas lielākajos mikrorajonos tas samazinājās par 1%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2022.gada janvāri, kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 32%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 46% augstāks nekā pirms gada.

Pārskatā teikts, ka piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos gada pirmajos divos mēnešos bija ievērojami augstāks nekā pērn šajā laika periodā. Tomēr pēc straujā kāpuma janvārī, februārī piedāvājums nedaudz saruka. Piedāvājumu skaits februārī tomēr saglabājās virs 1500 dzīvokļu atzīmes.

Apkopojot informāciju par Rīgas mikrorajoniem, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits februārī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī daudzos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk tas pieauga Imantā - par 16%. Piedāvājumu skaits februārī daudzviet arī samazinājās un vislielākais piedāvājuma samazinājums konstatēts Ziepniekkalnā - par 20%.

Februārī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Ziepniekkalnā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.