Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Krievijas opozīcijas organizācija Rīgā rīkos 4.Pretkara konferenci

© Pixabay

Rīgā 24.martā un 25.martā norisināsies organizācijas "Brīvās Krievijas forums" rīkotā 4.Pretkara konference, informēja pasākuma rīkotāji.

Konferenci organizē Brīvās Krievijas forums, lielākā neatkarīgā Krievijas opozīcijas platforma.

Pretkara konferences galvenais mērķis ir izstrādāt veidus, kā pretdarboties Putina militārajai mašinērijai Ukrainā un apvienot visus krietnos spēkus kopīgam mērķim - ātrākai Ukrainas uzvarai karā.

Turklāt konferences dalībnieki pārrunās, kā sniegt palīdzību politiskajiem emigrantiem un ukraiņu bēgļiem, kā arī dalīsies pretkara iniciatīvu pieredzē. Tāpat dalībnieki uzskata par svarīgu izstrādāt reālistiskus brīvības un demokrātijas atjaunošanas scenārijus Krievijā pēc tās sakāves karā.

Konferencē piedalīsies vairāk nekā 150 nozīmīgu politiķu un sabiedrisko darbinieku no 26 pasaules valstīm. To vidū: politiķis Garijs Kasparovs, Cilvēktiesību aizsardzības fonda padomes vadītājs, Brīvās Krievijas foruma līdzdibinātājs; politiķis Genādijs Gudkovs, Krievijas Valsts Domes deputāts 2001. - 2012. gados; politiķis Ivans Tjutrins, Brīvās Krievijas foruma līdzdibinātājs; uzņēmējs Jevgeņijs Čičvarkins; publicists Alfrēds Kohs, Krievijas Federācijas premjerministra vietnieks (1997); Alicia Kearns - Lielbritānijas Parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja; Ivars Ījabs - Eiropas Parlamenta deputāts; Daniels Frīds - ASV Valsts departamenta sankciju rīcībpolitikas koordinators (2013-2017); ekonomists Vladislavs Inozemcevs, Postindustriālās sabiedrības pētījumu centra direktors; Tarass Berezovecs - Ukrainas bruņoto spēku virsnieks, politologs, žurnālists.

"4. Pretkara konference šoreiz norisnāsies Rīgā kā vienā no nozīmīgākajiem Eiropas politiskajiem centriem, Latvijā kā valstī ar stingru nostāju Ukrainas atbalstam. Šai konferencei ir liela nozīme visu krietno spēku centienu apvienošanā, kuri vēlas atbrīvot Eiropu no Putina fašisma un agresijas draudiem. Vienreiz un uz visiem laikiem. Pilnīgi un galīgi", - saka Garijs Kasparovs.

"Šis laiks nav piemērots, lai ieņemtu neskaidru politisko nostāju. 2022.gada 24.februārī viss krasi mainījās, arī Krievijas opozīcijā. Mūs, Brīvās Krievijas forumu (BKF), uzskatīja par radikāļiem, taču šis karš pierādīja mūsu vēsturisko taisnību, vērtējot Putina diktatūras attīstību. BKF nostāja mūsdienās ir kļuvusi par galveno opozīcijas diskursu. To var paust vienkārši: Uzvaru Ukrainai! Brīvību Krievijai! Ar šādu saukli mēs 25.februārī rīkojām protesta mītiņu pretī Krievijas vēstniecībai Rīgā," pauda Ivans Tjutrins.

24.martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā aiz slēgtām durvīm sāksies 4. Pretkara konference. Pirmā diena tiks veltīta darbam slēgtās grupās, kā arī koncepciju un risinājumu izstrādei. Toties 25.martā notiks paneļdiskusijas.

Diskusiju tēmas ir dažādas:

Z - ideoloģija kā agresijas pamats. Kas un kā to īsteno?

Izceļošana. Sociāli politiskā kustība ārzemēs masveida izceļošanas apstākļos no Krievijas Federācijas. Kādā formā tā pastāvēs?

Krievijas agresija un globālā pasaule 2023.gadā

Tribunāls un pārejas posma justīcija. Jauni soļi 2023.gadā

Kremļa politika sankciju apiešanai. Kā stiprināt globālo demokrātisko aliansi?

Krievijas agresijas sabrukums un Ukrainas uzvara. Sekas Krievijas iekšpolitikai un ārpolitikai