Brīvdabas muzejs aicina uz Meteņa dienas svinēšanu

© publicitātes

Šodien no pulksten 12 līdz 16 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina piedalīties Meteņu dienas pasākumā.

Meteņa dienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs iespēja izbraukt Sibīrijas haskiju vilktās kamanās.

Pasākuma laikā varēs iesim budēļos, dzīt Meteni, dziedāt dziesmas, vizināties ar ragaviņām, ledus lēzi, un iet rotaļās.

No pulksten 14 Vidzemes sētā visus Brīvdabas muzeja viesus un budēļus rotaļās iesaistīs, apdziedās un Meteņu garā izpērs atraktīvā folkloras kopas „Rija”.

Sasildīties un atvilkt elpu starp Meteņa izdarībām varēs pie ugunskuriem pasākuma norises vietās. Meteņa norisē galvenās izdarības ir vizināšanās no kalna ragaviņās un braukšana no mājas uz māju pēc analoģijas - jo garāks ceļš, jo garāki augs lini.

Par vizināšanos šogad esam padomājuši jo īpaši - pirmo reizi Brīvdabas muzejā būs iespēja izbraukt ar Sibīrijas haskiju vilktu pajūgu. „Ar kamanu suņu sportu nodarbojamies jau divus gadus un šī būs pirmā reize, kad savus pakalpojumus piedāvāsim Rīgā. Izbrauciens haskiju vilktās kamanās ir patīkams piedzīvojums kā lieliem, tā maziem. Tas ļauj atsaukt atmiņā bērnību un izbaudīt gluži jaunas emocijas,” stāsta Husky. lv menedžeris un treneris Raitis Šmits.

Uz ledus Juglas ezerā iepretim Vidzemes sētai darbosies ledus lēze – ragavu karuselis, kas sagādās patiesu prieku visiem ziemas prieku cienītājiem. Tāpat Brīvdabas muzejā var izīrēt slēpošanas inventāru un ragaviņas. Romantisks izbrauciens pa muzeju būs pieejams arī zirga vilktās kamanās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais