Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No pirmdienas sāksies ūdensvada pārbūve Jūrmalas gatvē

© Dmitrijs Suļžics / F64

No pirmdienas, 13.marta, SIA "Rīgas ūdens" iesāks ūdensvada pārbūvi Imantā, Jūrmalas gatves posmā no Zolitūdes ielas līdz Imantas 7.līnijai, kuras laikā tiks noteikti arī satiksmes ierobežojumi, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ūdensvada tīkla pārbūve nepieciešama energoefektīvas, kvalitatīvas, drošas un sakārtotas ūdensapgādes sistēmas izveidei Imantas un Beberbeķu apkaimēs.

Pirmais būvdarbu posms notiks no Zolitūdes ielas līdz Anniņmuižas bulvārim. Iebraukšana uz Jūrmalas gatvi no Zolitūdes ielas puses būs liegta, taču piekļuve īpašumiem, uzņēmumiem un iestādēm būs iespējama no Anniņmuižas bulvāra puses.

Šāda satiksmes organizācija būs spēkā līdz 31.maijam. Būvnieki iespēju robežās centīsies organizēt darbus tā, lai maksimāli atvieglotu satiksmes plūsmu, tāpēc satiksmes dalībnieki tiek aicināti sekot ceļazīmju norādēm un ievērot tās.

Jūrmalas gatves posmā no Zolitūdes ielas līdz Imantas 7.līnijai plānots izbūvēt ūdensvada tīklu 2,3 kilometru garumā. Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada 31.augustam. Projektu realizēs SIA "Rovlan Group", tā kopējā summa ir 1,6 miljoni eiro.

Šī projekta laikā tiks pārbūvēts ūdensvada tīkls Jūrmalas gatvē, likvidējot divus esošos cauruļvadus un izbūvējot pilnībā jaunu tā saucamo zemspiediena ūdensvadu, kas nodrošinās savienojumu ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstītā projekta laikā jaunizbūvētajiem pilsētas tīkliem Imantas un Beberbeķu apkaimēs.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.