Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā autovadītāja 1,56 promiļu reibumā mēģina uzpirkt policistus

© F64

Rīgā aizturēta autovadītāja 1,56 promiļu reibumā par kukuļdošanu policistiem, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

5.martā ceļu policisti Rīgā, Dzintara ielā pamanīja kādu automašīnu "Audi", kuras vadītāja pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu - vietā, kur atļauts braukt ar 30 km/h, viņa brauca ar 58 km/h.

Likumsargi nolēma transportlīdzekļa vadītāju apturēt, lai sauktu viņu pie atbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Policijas darbinieki apturēja transportlīdzekli un konstatēja, ka pie stūres ir sēdusies kāda 1999.gadā dzimusi jauniete, kuras uzvedība liecināja, ka viņa, iespējams, ir alkohola reibumā.

Sievietei tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude un tika konstatēts, ka viņa vadīja transportlīdzekli 1,56 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Tāpat "Audi" vadītāja, lai izvairītos no atbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, policijas darbiniekam deva kukuli 150 eiro apmērā. Likumsargi jaunieti aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par izdarītājiem pārkāpumiem policija sākusi divus kriminālprocesus - vienu par kukuļdošanu, otru par braukšanu dzērumā. Tāpat policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā.