Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

LU pārdod dzīvokļus 1,06 miljonu eiro vērtībā

© Publicitātes foto

Latvijas Universitātei (LU) pirmajā izsolē veiksmīgi izdevies pārdot deviņus dzīvokļus Krišjāņa Baronā ielā 49, Rīgā, par kopējo nosolīto summu 1,06 miljons eiro.

Izsolē tika pārdoti remontējami dzīvokļi ar platību no 75 līdz 95 m2. Pieci dzīvokļi bija apgrūtināti ar beztermiņa īres līgumiem. Dzīvokļi tika pārdoti katrs atsevišķi. Izsoles kopējā sākuma cena par visiem dzīvokļiem tika noteikta 909 000 eiro, kas tika pārsolīta vidēji par 17%.

“Jau sākotnēji bijām prognozējuši, ka dzīvokļiem būs liels pieprasījums, taču nebijām gaidījuši tik lielu aktivitāti, ņemot vērā esošos ekonomiskos apstākļus ar strauji augošām procentu likmēm. Izsoles rezultāti pierāda, ka uz atsevišķas kategorijas dzīvojamām platībām ekonomiskie apstākļi atstāj mazāku ietekmi un likviditāte joprojām ir ļoti augsta,” izsoles rezultātus komentē LU finanšu konsultants Aleksandrs Geržatovičs. “Visos dzīvokļos ir jāveic kapitālais remonts, kas varētu izmaksāt vidēji 800 eiro/m2 jaunajam īpašniekam, tajā pat laikā vidējā nosolītā kvadrātmetra cena par apgrūtinātu dzīvokli ir 1222 eiro, par nepagrūtinātu dzīvojamo platību - 1601 eiro. Ja runājam par apgrūtinātiem dzīvokļiem, redzams, ka izmaiņas īres likumā ir pozitīvi ietekmējušas potenciālo pircēju interesi par dzīvokļiem ar beztermiņa īres līgumiem, kas rezultējies ar veiksmīgiem darījumiem.”

LU šogad plāno turpināt atsavināt daļu no tai piederošiem īpašumiem atbilstoši LU nekustamo īpašumu attīstības plānam, iegūtos līdzekļus ieguldot Akadēmiskā centra Torņakalnā attīstībā.

Nākamais īpašums, ko LU izsolīs jau šomēnes ir namīpašums Baznīcas iela 5, Rīgā, ar kopējo platību 5221 m2, kas jau ir piesaistījis vairāku investoru interesi. Īpašuma izsoles sākuma cena -3 650 000 eiro. Izsoles sākuma datums - 2023. gada 15. marts. Vairāk informācijas par šo īpašumu ir iespējams iegūt https://www.lui.lu.lv/baznicas5/