Rīgā notiks pikets bijušā Gruzijas prezidenta Saakašvili atbalstam

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © Reuters/Scanpix/Leta

Šodien plkst.12 Rīgā, pie valdības ēkas, notiks pasākums bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalstam.

Kā ziņo Rīgas dome, pikets Saakašvili atbalstam "Save Misha" pieteikts no plkst.12 līdz 14 iepretim Ministru kabineta ēkai. Pasākumu pieteikusi kāda privātpersona. Plānots, ka piketā varētu piedalīties ap 100 dalībnieki.

Rīgas pašvaldībai nav informācijas, kas liktu ierobežot šī pasākuma norisi, pauda domē.

Pasākuma "Save Misha" rīkošanu koordinē kremļa opozicionārs, publicists Marks Feigins. Viņš savā "Facebook" vietnē norādījis, ka šādi pasākumi šodien tiek rīkoti daudzu pasaules valstu pilsētās, piemēram, Berlīnē, Telavivā, Madridē, Atēnās, Londonā, Romā, Dublinā, Parīzē, Kijivā, Prāgā un citviet.

Saakašvili arestēja Gruzijas policija, kad viņš 2021.gadā atgriezās dzimtenē. Pirms tam Gruzijas tiesa 2018.gadā aizmuguriski piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu, cita starpā par varas ļaunprātīgu izmantošanu laikā, kad viņš bija valsts prezidents. Viņa atbalstītāji apgalvo, ka apsūdzības ir politiski motivētas un tās virza pašlaik valdošā partija "Gruzijas sapnis".

Atrodoties apcietinājumā, būtiski esot pasliktinājis Saakašvili veselības stāvokli

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais