Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā vairākās apkaimēs šodien iespējama ūdens saduļķošanās

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Ūdensvada skalošanas laikā šīs nedēļas sākumā Rīgā iespējama ūdens uzduļķošanās Ķengaragā, Maskavas forštatē, Bišumuižā, Katlakalnā un Valdlaučos, informē SIA "Rīgas ūdens" pārstāvis Sandris Vanzovičs.

Uzņēmums iecerējis maģistrālā ūdensvada skalošanu aptuveni 2,5 kilometrus garā posmā no Ziepniekkalna ielas līdz ūdens izlaidei Daugavā - Austuves ielā.

Ūdensvada skalošanas darbi notiks naktīs. To dēļ no pirmdienas, 20.februāra, plkst.23 līdz 22.februāra plkst.80 iespējami aukstā ūdens saduļķošanās minētajās apkaimēs.

Ūdensapgāde klientiem skalošanas darbu laikā šajās dienās netiks pārtraukta. Šāds ūdens veselībai draudus nerada, un to var lietot uzturā un sadzīves nolūkos arī bez novārīšanas.

Ūdensvada profilaktiski skalošanas darbi pilsētā notiek regulāri. Tie nepieciešami, lai nodrošinātu nemainīgi augstas kvalitātes krāna dzeramo ūdeni.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.