Pedagogi brīdina par aizdomīgu bērnu pievilinātāju Purvciemā

© Publicitātes foto

Purvciemā 64. vidusskolas Ūnijas ielā skolnieki un pedagogi novērojuši aizdomīgu tumšas krāsas automašīnu, kuras vadītājs piedāvājis pacienāt ar konfektēm un aizvest bērnu līdz skolai - par notikušo faktu skolas vadība ziņojusi Valsts policijai.

Skolas direktora pienākumu izpildītāja Maija Kārkliņa skolas bērnu vecākiem jau izsūtījusi brīdinājuma vēstuli. Tajā, atsaucoties uz 13. februārī pamanīto aizdomīgo bērnu vilinātāju, teikts sekojošais:

Ekrānšāviņš

“Lūdzu pārrunājiet ģimenē un pārliecinieties, ka Jūsu bērns zina, kā rīkoties situācijās, kad ar viņu sazinās svešinieks. Ja pēkšņi nepazīstams cilvēks uzrunā bērnu, piedāvā saldumus vai aizraujošas lietas, aicina iet līdzi vai kāpt automašīnā, aizbildinoties, ka viņu sūtījuši vecāki - bērnam nekavējoties stingri jāsaka "nē" un jādodas prom. Ja svešinieks izturas agresīvi, ir jāsauc palīgā un jābēg uz kādu drošu, gaišu vietu, kur uzturas daudz cilvēku, jāmēģina sazvanīt vecākus vai jālūdz palīdzība kādam uzticamam pieaugušajam - policistam, veikala apsargam, cilvēkam ar bērnu, un vienmēr var zvanīt pa tālruni 112. Māciet bērnam nekautrēties un skaļi saukt palīgā”.

Vēstulē minēts, ka “šodien Purvciemā mūsu skolas tuvumā manīta tumšas krāsas automašīna, kuras vadītājs piedāvājis pacienāt ar konfektēm un aizvest bērnu līdz skolai. Par notikušo faktu skola ir ziņojusi Valsts policijai. Ja sarunās ar Jums bērns min tamlīdzīgus faktus, ko pats piedzīvojis vai dzirdējis no kāda skolas biedra - lūdzu, esiet ļoti vērīgi, uzklausiet un nekavējoties informējiet skolas vadību un/vai zvaniet Valsts policijai”.

Svarīgākais