Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No amata atstādināts RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis

© f64.lv, Alise Šulca

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) padome 30.janvārī pieņēma lēmumu par Ronalda Neimaņa atsaukšanu no valdes priekšsēdētāja amata.

Šādu lēmumu 30.janvārī pieņēmusi RNP padome, pamatojot savu lēmumu ar izvirzīto finanšu un nefinanšu mērķu 2022.gadam nesasniegšanu. Tā rezultātā valdes priekšsēdētājs zaudējis RNP padomes uzticību.

Neimanis amata pienākumus turpina pildīt līdz šodienai.

Darbu RNP valdē turpina valdes locekļi Bernhards Maļinovskis un Laila Keisele, nodrošinot RNP darbības nepārtrauktību.

Kā aģentūrai LETA teica Neimanis, viņu pārsteidz steiga šāda lēmuma pieņemšanā, jo parasti uzņēmuma rezultātus vērtē līdz ar gada pārskatiem aptuveni martā, taču viņš apzinoties, ka uzņēmuma padomei ir tiesības pieņemt šādus lēmumus.

Neimanis skaidroja, ka RNP nav sasniedzis plānoto finanšu apgrozījumu saistībā ar būvdarbiem - tos bija plānots kāpināt aptuveni divas reizes, no aptuveni 15 uz 30 miljoniem eiro.

Uzņēmuma vadītājs piebilda, ka šis mērķis tika nosprausts 2021.gada beigās, kad vēl nebija sācies Krievijas iebrukums Ukrainā, kas izraisīja nopietnas grūtības būvmateriālu un rezerves daļu piegādēs, kā arī izraisīja būtiskus sadārdzinājumus daudzās jomās.

Ņemot vērā, ka RNP apsaimniekoto māju budžeti tiek plānoti oktobrī, sākoties karam, neesot bijušas lielas manevra iespējas gada vidū kaut ko mainīt.

Amatpersona pauda cerību, ka šis ir vienīgais un patiesais iemesls, kādēļ viņš tiek atsaukts no amata.

Kā ziņots, RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.