Ušakovs ieklausīsies arhitektu viedoklī

Lemjot par Rīgas attīstību, jāuzklausa profesionālu arhitektu viedokļi, šodien pēc tikšanās ar Latvijas vadošajiem arhitektiem atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Šodien Starptautiskās arhitektūras dienas pasākumu laikā Ušakovs rātsnamā tikās ar arhitektiem, lai apspriestu nozares aktuālos jautājumus un Rīgas turpmākās attīstības perspektīvas.

Tikšanās laikā arhitekti un domes vadītājs runājuši par topošo likumu par teritoriju plānošanu, arhitektūras konkursu rīkošanu, norisi un pašvaldības lomu tajos, kā arī par transporta satiksmes organizēšanu Vecrīgā un citiem jautājumiem.

"Pilsētas attīstību nevar skatīt tikai īstermiņa kategorijās. Arhitektu un pašvaldības deputātu lēmumi nosaka pilsētas attīstību uz ilgu laiku, tāpēc ir nepieciešams veidot dialogu ar profesionāļiem. Pašlaik viens no aktuālākajiem jautājumiem ir satiksmes organizēšana Rīgas vecpilsētā. Šis jautājums bieži ir izlemts tikai no politiskā viedokļa, tāpēc ir svarīgi saņemt profesionāļu viedokli un izvērtēt visus aspektus un iespējas," norādīja Ušakovs.

Sarunas laikā tika panākta vienošanās par regulāru Rīgas domes un Latvijas Arhitektu savienības sadarbību. Tuvāko nedēļu laikā Latvijas Arhitektu savienība apkopos savus un citu nozares organizāciju viedokļus un ierosinājumus un sniegs Rīgas domei priekšlikumus šajā jautājumā.

Sarunā piedalījās Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe, Latvijas Arhitektu savienības prezidents Andris Kronbergs, Latvijas Arhitektu savienības priekšsēdētāja vietnieks Viktors Valgums, arhitekts Juris Poga, arhitekts Ingurds Lazdiņš, arhitekts Jānis Norde un citi.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais