Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Žnaugts, sists, aplaupīts - Vecrīgā uzbūk kādam vīrietim

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šī gada 17. janvārī Valsts policija par laupīšanu personu grupā Rīgas centrā aizturēja divus jauniešus. Aizturētie cietušajam nolaupīja maku, kurā atradās skaidra nauda, kā arī nodarīja miesas bojājumus. Par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa amatpersonas pēdējo nepilnu piecu mēnešu laikā uzsākušas astoņus kriminālprocesus, kuros noskaidroti iespējamie vainīgie un lielākā daļa no viņiem aizturēti.

Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa amatpersonas laika posmā no 2022. gada septembra beigām līdz šim brīdim uzsākušas vairākus kriminālprocesus par laupīšanām Rīgas centrā, netālu no tirdzniecības centra Stacijas laukumā, kā arī tā apkārtnē.

Pēdējais reģistrētais notikums noticis šī gada 17. janvārī, kad personu grupa iepazinās ar kādu vīrieti alkohola reibumā, kurš piedāvāja tikko iepazītajiem kopīgi izdzert grādīgo dzērienu. Personas piekrita un ieteica doties uz kādu nomaļāku vietu, kur arī uzbruka cietušajiem. Vīrietim tika vairākas reizes iesists, tostarp, iespējams, arī ar stikla pudeli pa galvu, iesperts, kā arī viņš žņaugts. Kamēr vīrietis gulēja uz zemes, viņam tika nozagts maks ar skaidru naudu - 105 eiro. Notikušo redzēja lieciniece, kura nekavējoties ziņoja policijai. Likumsargi tūlītēji reaģēja un aizturēja divas personas - vienu pilngadīgu un otru nepilngadīgu jaunieti. Abas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā.

Savukārt pagājušā gada 23. septembrī Rīgas centra pazemes tunelī ap pulksten 4.20 kādai personai uzbruka un vairākas reizes iesita pa ķermeni un seju, pēc kā atņēma mobilo telefonu. Viena no iespējamām vainīgām personām tika noskaidrota, iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziegumiem.

Līdzīgi noziedzīgi nodarījumi izdarīti arī 2022. gada oktobrī Stacijas laukumā, Rīgā. Divos gadījumos likumsargi noskaidroja, ka iespējamie vainīgie ir seši nepilngadīgi jaunieši, tostarp divi no viņiem nav sasnieguši 14 gadu vecumu, kā arī divas pilngadīgas personas ir iesaistītas nozieguma izdarīšanā. Abos gadījumos personas veica laupīšanas, nodarot miesas bojājumus cietušajiem. Jaunieši nolaupīja tādas lietas kā maku, austiņas, somas, kartes un skaidru naudu. Visas personas ir noskaidrotas, divām no tām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Tāpat pagājušā gada oktobrī Stacijas laukumā četras aizdomās turētās personas aplaupīja kādu jaunu vīrieti, nolaupot viņam mobilo telefonu, gredzenu, JBL tumbiņu, ādas aproci un elektronisko cigareti. Arī šajā gadījumā divas aizdomās turētās personas bija 14 gadus nesasnieguši jaunieši. Savukārt vēl viena laupīšana notika netālu no kādas viesnīcas Rīgas centrā, kur personu grupa nolaupīja vīrietim maku un skaidru naudu. Arī šajā gadījumā iesaistītās personas tika noskaidrotas un vienai no tām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Savukārt pagājušā gada novembrī un decembrī policisti par laupīšanu pie tirdzniecības centra Stacijas laukumā aizturēja vairākas nepilngadīgas personas. Arī šajos gadījumos cietušajiem tika nolaupīts mobilais telefons. Likumsargi visus iespējamos vainīgos noskaidroja un aizturēja.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt modriem un parūpēties par savu un savu personīgo mantu drošību, neuzticēties un neiesaistīties sarunās ar nepazīstamām un apšaubāmām personām. Tāpat svarīga ir arī līdzcilvēku iesaiste - situācijās, kad esat kļuvis par nozieguma aculiecinieku, nekavējoties par notikušo jāziņo policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.