Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aculieciniece: Tērbatas ielā zīdainītim virsū uzkrīt sniega blāķis no jumta

© Aculiecinieka foto

Šodien īsi pēc pulksten 13 Tērbatas ielā 6/8 no jumta nogāzās sniega blāķis. Tieši tai brīdi pa ietvi pārvietojās māmiņa, kas stūma bērna ratiņus.

Sniega blāķis uzkrita tieši uz ratiņiem, portālam NRA stāstīja aculieciniece. Viņa piesteigusies palīdzēt šokā esošajai mammai un kopā ar viņu sagaidījusi neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi un izsaukusi arī policiju. Pēc kāda brīža no jumta gāzies vēl viens sniega blāķis, kas gandrīz aizķēris trīs puišus.

Ietve esot vienā vietā bijusi norobežota, bet sniegs kritis ārpus norobežojuma.

Rīgas pašvaldības policija savā interneta vietnē informē, ka par nenotīrītu jumtu var saņemt arī naudas sodu. Maksimālais sods fiziskām personām ir 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka, ja no jumta krītoša sniega vai ledus dēļ gūta trauma, nekavējoties jāizsauc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), zvanot 113. NMPD nodos informāciju RPP, kas tad varēs sākt administratīvā pārkāpuma procesu. Ja uzreiz trauma nav pamanāma, ir vērts fiksēt precīzu notikuma vietas adresi, lai tad, ja tomēr vēlāk jūtama ietekme uz veselību, varētu ziņot RPP. Iedzīvotajam, kurš guvis traumu, arī jāvēršas RPP ar iesniegumu, lai policija varētu viņu atzīt par negadījumā cietušo. RPP izskatīs iesniegumu un sniegs informāciju par īpašnieku, no kura cietušais varēs pieprasīt nodarītā kaitējuma kompensāciju.