Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas brīvostas pārvalde elektroenerģijai tērēs 7 miljonus eiro

© F64

Rīgas brīvostas pārvalde noslēgusi 7,089 miljonu eiro vērtu līgumu ar AS "Latvenergo" par elektroenerģijas piegādi 2023.gadā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Rīgas brīvostas pārvaldes izsludinātajā iepirkumā par elektroenerģijas piegādi pieteikumus iesniedza četri pretendeni - SIA "Enefit", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00813 eiro par kilovatstundu (kWh), SIA "Ignitis Latvija", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00649 eiro par kWh, "Latvenergo", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00518 eiro par kWh, un SIA "AOX Trade", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00525 eiro par kWh.

Līgums ar "Latvenergo", kas piedāvāja zemāko cenu, noslēgts uz 12 mēnešu periodu ar iespēju to pagarināt vēl uz 24 mēnešiem.

Iepirkuma nolikumā skaidrots, ka apmaksa par piegādāto elektroenerģiju tiks veikta reizi mēnesī atbilstoši piedāvātajai maksai par tirdzniecības pakalpojumu, iepriekšējā mēnesī faktiski patērētajam elektroenerģijas daudzumam, iepriekšējā mēnesī faktiskajai "Nord Pool" biržas ik stundas cenai Latvijas reģionā, sadales sistēmas pakalpojumu izmaksām, obligātā iepirkuma un jaudas komponentēm.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij un tās kapitāldaļu turētāja ir Ekonomikas ministrijas. Uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.