Rīgas dome lems par "Rīgas siltums" ģeneratoru ziedojumu Ukrainai

Šodien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja lems par "Rīgas siltuma" ieceri ziedot Ukrainai, atļauju vicemēram savienot amatus, kā arī vēlēs komitejas vadītāja vietnieku.

"Rīgas siltums" plāno ziedot Ukrainai astoņus ģeneratorus, kuru kopējā vērtība ir 11 230 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Komitejas deputātiem būs jālemj par atļaujas došanu Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam Edvardam Ratniekam (NA/LRA) savienot vicemēra amatu ar vairākiem amatiem dažādās institūcijās.

Ratnieks vēlas savu amatu savienot ar valdes līdzpriekšsēdētāja amatu biedrībā Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole", valdes locekļa amatu Mērsraga ostas pārvaldē un valdes locekļa amatu biedrībā "Latvijas Nākotnes apvienība".

Viņš arī informējis, ka ir zemessargs, Rīgas domes Budžeta komisijas priekšsēdētāja vietnieks, darbojas "Latvijas Pašvaldību savienības" biedru kongresā un domē, viņš ir Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes loceklis un attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks kā arī mātes pilnvarnieks ar universālpilnvaru.

Domes komitejā arī paredzēts lemt par komitejas vadītāja vietnieka ievēlēšanu. Tas nepieciešams, jo iepriekšējā komitejas vadītāja vietniece Ieva Brante (NA/LRA) ir ievēlēta Saeimā.

Šim amatam tiks virzīts deputāts Valdis Gavars (NA/LRA).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.