Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Slideno ceļu dēļ Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā nonākuši daudzi ar smagām traumām

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Brīvdienās vairums cilvēku ar smagām traumām nonākuši Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS), aģentūrai LETA pavēstīja iestādes galvenais ārsts Uģis Zariņš.

Zariņš atzina, ka brīvdienās ielas bijušas salīdzinoši slidenas, taču pacientu skaita kāpums slimnīcā nav dramatisks - par 15% līdz 20% vairāk nekā vidēji. Vienlaikus viņš atzina, ka daudzi slimnīcā nonākuši ar smagām traumām, kas jāoperē.

Visbiežākās traumas, kas gūtas, paslīdot uz slidenas virsmas, ir spieķa kaula lūzumi, plaukstas locītavas, potīšu, plecu kaula un atslēga kaulu lūzumi.

"Tikko ir tas laiks, kad slīdamība pazūd, tad mums šādu pacientu skaits nedaudz krītas. Mēs šobrīd spekulējam, ka šiem pacientiem būs kādas dienas jāpagaida līdz ķirurģiskai ārstēšanai, jo vienkārši fiziski slimnīca tādu apjomu īsā laikā nevar apārstēt. Ja laiks mūs saudzē, nāk atkusnis un nav tik slidens, tad mēs tajās dienās tos, kas slidenajā laikā nākuši, varam izārstēt," sacīja Zariņš.

Viņš piebilda, ka lielā pacientu pieplūduma dēļ īsā laikā pacientus izoperēt slimnīcā nevar, iespējas ir ierobežotas, tādēļ viņš atvainojas tiem, kam operāciju var nākties gaidīt divas līdz četras dienas.

Aģentūra LETA rakstīja, ka brīvdienās vietām Latvijas rietumu un centrālajos rajonos bija atkala - sasalstošs lietus un ceļi var būt ļoti slideni.