Sociālā dienesta centrs Ķengarags aicina apmeklētājus

Rīgas Sociālā dienesta teritoriālais centrs Ķengarags pārcēlies uz jaunām mājām, un tagad apmeklētājus sociālā darba speciālisti sagaida ērtās, labiekārtotās, klientiem piemērotās telpās. Par to otrdien pārliecinājās arī Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs.

Teritoriālais centrs Ķengarags uz jaunajām telpām Lomonosova ielā 1 k-19 pārcēlās pērnā gada 9. decembrī. Iepriekš centrs atradās Aglonas ielā 35/1, kur telpas bija katastrofālā stāvoklī. Tagad jaunajās telpās ir ērti, labiekārtoti, plaši kabineti, kas ir viegli pieejami cilvēkiem ar kustību traucējumiem, uzgaidāmās telpas ir labiekārtotas klientu ērtībām. Teritoriālajā centrā strādā gan sociālie darbinieki, gan sociālās palīdzības organizatori, lai sniegtu atbalstu Latgales priekšpilsētas iedzīvotājiem gan sociālo pakalpojumu nodrošināšanā, gan sociālās palīdzības saņemšanā.

Centrā Ķengarags līdz 2011. gada 24. janvārim sniegta sociālā palīdzība un konsultācijas 5904 rīdziniekiem. Kopumā centrā Ķengarags 2010. gadā sociālo palīdzību, sociālos pakalpojumus un konsultācijas saņēmuši 10 003 rīdzinieki. Tāpat šajā ēkā vistuvākajā nākotnē plānots atvērt dienas centru pieaugušajiem un bērniem, kā arī Latvijas Sarkanā Krusta humānās palīdzības telpu un veikaliņu. Centrs izvietots sociālajā dzīvojamajā mājā (tajā ir 106 dzīvokļi), kas ekspluatācijā nodota 2009. gadā. Sociālā dzīvojamā māja ir uzskatāma par pilotprojektu sociālo dzīvojamo māju būvniecībai, kas realizēts pēc Labklājības departamenta, Latvijas Samariešu apvienības, Rīgas pilsētbūvnieka, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta izstrādātajām vienotām prasībām vides pieejamībā un aprūpē.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais