Ugunsgrēkā Rīgā cietis cilvēks

© pixabay.com

Ceturtdien nelielā ugunsgrēkā Rīgā, Purvciema ielā, cieta cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.21.30 ugunsdzēsēji devās uz Purvciema ielu, kur piecstāvu dzīvojamās mājās trešā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš negadījumā bija cietis, tāpēc tika nodots mediķu aprūpē.

Dzīvoklī glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru un ugunsgrēku pamanīja kaimiņi, kuru dzīvoklī jau bija jūtams sadūmojums.

Vakar Rīgā izcēlās divi ugunsgrēki, kuru dēļ mājas bija jāpamet vairākiem desmitiem iedzīvotāju. Vakar ap plkst.20.30 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Eizenšteina ielu, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumu konteiners.

Degšanas rezultātā ēkas augšējos stāvos bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc ugunsdzēsēji no bīstamās vides izglāba četrus un evakuēja 38 cilvēkus.

Savukārt ap plkst.21 izsaukums tika saņemts uz Maskavas ielu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega virtuve desmit kvadrātmetru platībā. No blakus dzīvokļiem ugunsdzēsēji izglāba sešus cilvēkus un kaķi, bet vēl 25 cilvēki evakuējās pašu spēkiem pirms glābēju ierašanās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 40 izsaukumus: deviņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 - uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.