Rīgā uz gājēju pārejas notriekta pensionāre

© Pixabay.com

Purvciemā uz gājēju pārejas notriekta kāda kundze gados. Pēc aculiecinieku stāstītā, gājēja šķērsojusi “zebru” pie zaļās gaismas, arī spēkrats braucis pēc noteikumiem, taču slikto laika apstākļu dēļ automašīnas vadītāja reaģējusi par vēlu, vēsta “Degpunktā”.

“T” veida krustojumā, kur satiekas Dzelzavas un Ilūkstes iela, ne vienu reiz vien notiekot negadījumi - tā stāsta vietējie, kas pamana mūs negadījuma vietā. Aculieciniece negadījuma brīdī gāja pa Dzelzavas ielu. Viņa pārdzīvo gan par cietušo, gan par autovadītāju un stāsta mums par notikušo.

Aculieciniece Jeļena atzīst, ka Sieviete gulēja, pie pensionāres pienācu, bija pie samaņas un spējusi runāt, atbildēt uz jautājumiem.

Jeļena cer, ka notriektā sieviete nav guvusi nopietnas traumas, bet to esot grūti bijis pamanīt. Cietušajai galvā bijusi bieza cepure, kapuce, tāpēc ievainojumus īsti redzēt nevarēja.



Vēl kāda sieviete stāsta, ka redzējusi notiekošo. Tai pat laikā cenšas morāli atbalstīt automašīnas vadītāju, kura notriekusi pensionāri, jo arī pati auto vadītāja ir šoka stāvoklī un pārdzīvo par notikušo. Lieciniecei ir arī secinājumi par to, kāpēc šāds negadījums noticis.

“Atspīd asfalts, dega “zaļā” gaisma, viņa, cilvēks, vienkārši nepamanīja,” saka aculieciniece.

Liecinieki apgalvo, ka luksoforā degusi zaļā gaisma un arī automašīnai bijusi atbilstošā gaisma braukšanai, taču pirms tam palaižot gājēju. Tā kā laika apstākļi bija slikti - ārā smidzināja lietus, bija jau krietni satumsis un traucēja arī neliela migla - vadītāja gājēju vienkārši nav pamanījusi. Iespējams, ka atstarotājs būtu palīdzējis neiekļūt šādā nelāgā un bīstamā situācijā.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.