Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Skaista dāvana Ziemassvētkos no Rīgas mēra"; Ratinīka ar ironiju komentē Staķa rīkojumu

© Kaspars Krafts/F64

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzdevis sasaukt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdi, kurā varētu tikt lemts par komitejas vadītāja nomaiņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja pašreizējā komitejas vadītāja Iveta Ratinīka (LA), viņa ir saņēmusi mēra vēstuli un, visticamāk, rīt izsludinās ārkārtas domes sēdi.

Ratinīka atzina, ka ir pārsteigta par šādu līdzšinējo koalīcijas partneru rīcību. Plaši neko šajā situācijā viņa komentēt nevarot. Komitejas sēde, visticamāk, tikšot sasaukta. "Šī ir skaista dāvana Ziemassvētkos no Rīgas mēra," piebilda politiķe.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, iespējams, par Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāju varētu tikt virzīta Laima Geikina (PP).

Kā ziņots, pēc Rīgas domes vēlēšanām domē lielāko frakciju veidoja "Latvijas attīstībai" (LA), "Par!" un "Progresīvie". Taču vēlāk frakcija sašķēlās un LA izveidoja atsevišķu frakciju, kurā pašlaik ir trīs deputāti - Viesturs Zeps, Anete Jēkabsone-Žogota un Ratinīka. Taču Ratinīka saglabāja komitejas vadītājas amatu un frakcija turpināja darboties kā koalīcijas partneris.

LA aiziešana no frakcijas tika saistīta ar šīs partijas deputātu nevēlēšanos sadarboties ar bijušo partijas biedru Māri Mičerevski, kurš izgaismojis šaubīgus darījumus partijā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Par/Progresīvie" frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs, Izglītības, kultūras un sporta komitejas ārkārtas sēdē tiek rosināts skatīt divus jautājumus.

Viens no tiem ir saistīts ar gadu mijas svinību rīkošanu pašvaldībā. Politiķis uzsvēra, ka atbildīgais departaments esot sagatavojis priekšlikumus par pasākumiem gadu mijā, taču komitejas vadītāja nesasaucot sēdi, lai par to lemtu.

Otrs jautājums esot par komitejas vadītāju nomaiņu.

Kossovičš uzsvēra, ka pagaidām netiek skatīts jautājums par sadarbības pārtraukšanu ar LA frakciju.

LA ir koalīcijas partnere, pamatojoties uz PP un LA sadarbības līgumu. Kad LA pameta kopīgo frakciju, ar partiju tika noslēgts šis līgums. Pašlaik dienas kārtībā neesot jautājuma par šī līguma laušanu, apgalvoja Kossovičs.

Ja tomēr LA izlemtu pamest valdošo koalīciju, tad to turpmāk varētu veidot "Par/Pogresīvie" frakcija, "Latvijas Reģionu apvienības un Nacionālās apvienības frakcija", "Jaunā vienotība" un "Konservatīvie". LA pametot koalīciju, tajā būs 34 no 60 domes deputātiem.