Daļu ministriju plāno pārcelt uz tā saukto "Skābbarības torni"

© Gints Ivuškāns/F64

Vairākas ministrijas un citas valsts iestādes paredzēts pārvietot uz Zemkopības ministrijas (ZM) ēku Republikas laukumā 2, Rīgā, vēsta LTV raidījums "Panorāma". Drīz pēc šīs ēkas uzcelšanas to tautā sāka saukt par skābbarības torni.

Ideja ir izklāstīta informatīvajā ziņojumā, ko šonedēļ pieņēma valdība. Tur ir teikts, ka pašlaik valsts pārvaldē cilvēki strādā novecojušā kabinetu vidē, iestāžu izvietojums Rīgā ir izkliedēts, un tas kavē iestāžu sadarbību. Turklāt ēku tehniskais stāvoklis lielākoties ir neapmierinošs. Risinājums būtu apkopot valsts tiešās pārvaldes iestādes vienuviet. Piemēram, ZM ministrijas ēkā vienlaikus var strādāt no 600 līdz 1000 cilvēkiem. Potenciāli par kopstrādes telpu var izmantot arī ēku Elizabetes ielā 2, kas savulaik bija Pasaules tirdzniecības centrs.

Taču, lai pielāgotu Zemkopības ministrijas ēku mūsdienīgas darba vides prasībām, ir vajadzīgi lieli ieguldījumi.

Pirms aptuveni pieciem gadiem ZM rēķināja, ka fasādes, siltummezglu nomaiņai un daudziem citiem uzlabojumiem vajadzētu vismaz 10 miljonus eiro. Patlaban, visticamāk, vairāk..

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais