Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas pašvaldību aicina pārņem īpašumā Saules dārzu

© Ģirts Ozoliņš/f64

Čiekurkalna un Mežaparka attīstības biedrības nosūtījušas vēstuli Rīgas pašvaldībai ar aicinājumu pārņemt pašvaldības īpašumā Saules dārzu jeb teritoriju Ezermalas ielā 26/28, aģentūru LETA informēja vēstules autori.

Biedrības norāda, ka jau ilgāku laiku abu biedrību uzmanības lokā ir jautājums par Saules dārza turpmāko likteni, proti, "tā likumsakarīgu un pamatotu nonākšanu Rīgas domes īpašumā".

Daudzajās diskusijās esot kļuvis skaidrs, ka valsts nesaredz nekādu šīs teritorijas pielietojumu savām vajadzībām. Tikmēr Saules dārza teritorijas atsavināšana privātpersonām, neizbēgami radīšot konfliktsituāciju starp īpašnieku un teritorijas aizsardzības prasībām.

Biedrību ieskatā, vienīgā pamatotā rīcība esot Saules dārza pārņemšana Rīgas pilsētas īpašumā, lai šo teritoriju atkal izmantotu sabiedrības vajadzībām.

Vēstules autori norāda, ka valsts izteiktais piedāvājums pašvaldībai pārņemt Saules dārzu savā īpašumā esot lieliska iespēja Rīgai iegūt gan no dabas vērtību, gan teritoriālā novietojuma viedokļa ļoti vērtīgu īpašumu, ko varētu izmantot tuvējo Rīgas apkaimju rekreācijas un vides izglītības vajadzībām.

Šī varētu kļūt par vietu, kur attīstīt, pirmkārt, jauniešu un vides izglītības funkciju un, otrkārt, atpūtas un rekreācijas funkciju. Turklāt būtu ņemams vērā, ka Saules dārza teritorija robežojas ar Ķīšezeru un vēl citiem Rīgas pašvaldības zemes gabaliem uz dienvidiem no tās, tādējādi būtu iespējams šeit izveidot garu publiski pilnīgi brīvi pieejamu krastmalu, kas Rīgā esot retums, savu redzējumu skaidro vēstules autori.

Biedrību pārstāvji rosina šajā teritorijā izveidot bērnu un jauniešu vai vides izglītības centru, bērnu laukumu un sporta laukumu, dižkoku taku, nelielu estrādi, apkaimju apvienoto administratīvo centru.

Vēstuli parakstījuši Čiekurkalna attīstības biedrības valdes locekle Sandra Feldmane, Mežaparka Attīstības biedrības valdes priekšsēdētājs Kaspars Gailītis un Rīgas Apkaimju alianses valdes priekšsēdētājs Māris Jansons.