Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sākusies Rīgas izrotāšana; noformējumā ienāks siltāki toņi un jauni elementi

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Sākta Rīgas rotāšana Ziemassvētku gaidīšanas laikam, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Ziemassvētku vizuālo noformējumu un svētku apsveikumu rīdziniekiem šogad radījusi latviešu māksliniece, ilustratore un arhitekte Anna Vaivare. Māksliniece pazīstama kā bērnu grāmatu ilustrāciju un komiksu autore, kā arī ir Jāņa Baltvilka balvas bērnu grāmatu mākslā laureāte.

Pēc mākslinieces teiktā, izveidotās ilustrācijas atainojot priekpilnu rosību, kas raksturīga svētku gatavošanās laikam.

Iepriekšējos gados jau ierastos pilsētas gaismas dekorus zilajos toņos šogad papildina jauni rotājumi - silti izgaismotas Rīgas atslēgas, kas sakņojas vēsturiskajos pilsētas ģerboņos un atjaunotajā grafiskajā identitātē. Tās jau izvietotas uz Vanšu tilta un Kalnciema ielas satiksmes pārvada apgaismojuma balstiem, norādīja domē.

Pilsētas atslēgu motīvi būs atrodami arī Rātslaukuma svētku eglē, kas tur būs redzami līdz ar Pirmo adventi. Kopumā pilsētā pie kultūras centriem, parkos un skvēros atradīsies 18 pašvaldības egles, savukārt 21 vietā pilsētā apkaimju iedzīvotāji rotās pašvaldības dāvātās eglītes.

Turpinot iepriekšējā gadā aizsākto tradīciju, ar gaismas virtenēm tiks rotāti pilsētas parki, skvēri un rotaļu laukumi, kuru skaits šogad audzis līdz 20. No 10.decembra svētku noskaņa šajos parkos ienāks ne vien ar LED spuldzīšu virtenēm, bet arī izgaismotām 3D zvaigznēm, sniegavīriem un citiem gaismas dizaina objektiem.

Savukārt no 17.decembra rotājumus ikviens pilsētas iedzīvotājs varēs apskatīt pilsētas kanālmalā izvietotajā Ziemassvētku gaismas takā. Tajā gaismas dizaina objekti tiks papildināti ar pazīstamām melodijām.

Vērmanes dārzs, kur šovasar ceturtdienu vakaros notika plaši apmeklēti koncerti, decembrī šajos pašos vakaros aicinās uz pasaku lasījumiem, rotaļām un dziesmām. Par īpašo svētku programmu parkā vēstīs arī Ziemassvētku goda vārti.