Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Patvaļīga iejaukšanās sistēmās kavējusi apkures sezonas uzsākšanu Rīgā

© f64.lv, Edmunds Brencis

Patvaļīga iejaukšanās apkures sistēmās kavējusi apkures sezonas uzsākšanu Rīgā, informē pilnsabiedrības "Siltumserviss Rīga" pārstāve Elīna Silionova.

Uzņēmums paveicis nepieciešamos darbus, lai apkures sezonas uzsākšana, sistēmu stabilizēšana un reakcija uz avārijas situācijām noritētu bez aizķeršanās, un tā ir pilnībā pabeigta.

Jau nedēļas laikā pēc apkures pieslēgšanas apkures sistēmas tika stabilizētas 75% māju, bet divu nedēļu laikā pilnībā tika stabilizēti vairāk nekā 90% no visām SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" klientu ēkām ar centralizēto apkuri.

Viens no lielākajiem šīs sezonas izaicinājumiem bijis novērst sekas patvaļīgi veiktajām apkures sistēmu atgaisošanām, ko veikuši paši iedzīvotāji.

Problēmas radīja arī apkures elementu nomaiņa bez projekta un saskaņojuma, traucējot normālu apkures sistēmas darbību visā mājā, kā arī patvaļīga apkures sistēmu iztukšošana, lai veiktu radiatoru nomaiņu dzīvoklī, skaidro uzņēmumā.

Tāpat arvien vairāk bijušas individuālas prasības pēc tieši konkrētajam klientam piemērotas komforta temperatūras. "Siltumserviss Rīga" valdes loceklis Tengizs Adamjancs skaidro, ka lielākajā daļā ēku, kas būvētas pagājušajā gadsimtā, apkures sistēmas neparedz nekādas regulācijas iespējas dzīvokļos. Līdz ar to vienīgā iespēja, kā ietaupīt finanšu resursus, nodrošināt individuāli komforta temperatūru, kā arī maksāt pēc patērētā, ir veikt apkures sistēmas pārbūvi, to būtiski modernizējot un izveidojot iespējas temperatūras regulēšanai dzīvokļos.

Ja šos darbus apvieno ar ēkas energoefektivitātes paaugstināšanu, siltumenerģijas patēriņu iespējams samazināt vismaz divas reizes un pat vairāk, skaidro Adamjancs.