Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ko Staķis dara nepareizi? Rīgas iedzīvotāji ar dzīvi pilsētā ir mazāk apmierināti nekā trīs iepriekšējos gados

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Rīgas iedzīvotāji ar dzīvi pilsētā pašlaik ir mazāk apmierināti nekā trīs iepriekšējos gados, liecina pētījumu kompānijas "Latvijas fakti" augustā un septembrī veiktā rīdzinieku aptauja.

Pētījumā secināts, ka rīdzinieki ir mazāk apmierināti nekā iepriekšējos gados - no 2018. līdz 2021.gadam.

Šis gads sabiedrībai esot bijis smags, to pavadīja dažādas krīzes, nācās pārdzīvot Covid-19 pandēmijas sekas, Krievija sāka karu pret Ukrainu, plašumā vērsās energoresursu krīze un auga inflācija. Līdz ar to varot apgalvot, ka arī šie notikumi lielākā vai mazākā mērā ir negatīvi ietekmējuši sabiedrības attieksmi pret apkārt notiekošo, vērtē pētījuma veicēji. Dzīve esot kļuvusi grūtāka, cilvēki izjūt trauksmi, bažas par nākotni un savu labklājību, kritusies sabiedrības uzticēšanās valsts un sabiedriskajām institūcijām.

Pētījumā tika iekļauti 36 jautājumi atbilstoši Rīgas attīstības programmas prioritātēm ilgtermiņa mērķu sasniegšanai. No visiem šiem rādītājiem tikai trīs pozīcijās ir sasniegtas Rīgas attīstības programmas 2022.- 2027.gadam plānotās vērtības.

Aptaujā atklājies, ka 85% pilsētas iedzīvotāju apmierina Rīga kā vieta, kur dzīvot un strādāt, 75% Rīgas iedzīvotāju apmierina teritorijas tīrība apkaimē un 62% aptaujas dalībnieku iesaistās savas apkaimes sabiedriskajā dzīvē.

Aptaujā tika iztaujāti 2207 Rīgas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.

Mārtiņš Staķis 2020. gada 2. oktobrī tika ievēlēts par Rīgas domes priekšsēdētāju.