Bēgļu vajadzībām izveidota vietne galvaspilsētas dzīves iepazīšanai

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Biedrība "FreeBelarus" sadarbībā ar SIA "Sociālais kods" un baltkrievu bēgļu iniciatīvas grupu ir izveidojusi vietni "riga.tips", kurā apkopota pamatinformācija par dzīvi Rīgā, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Vietne ir radīta patvēruma meklētājiem, bēgļiem un ārzemniekiem, kas Latvijas galvaspilsētā apmetušies uz īsāku vai garāku laiku. Tā palīdzēs orientēties Rīgas dzīvē, sniedzot informāciju par transportu, mājokli, darba iespējām, eParakstu un citām lietām.

Šobrīd informācija vietnē ir pieejama baltkrievu un krievu valodā, taču nākotnē to iespējams papildināt ar citām patvēruma meklētājiem aktuālām valodām, kā arī atjaunot informāciju saskaņā ar aktuālo situāciju.

Vietne "riga.tips" papildina vasarā izveidoto resursu "riga.events", kurā tiek apkopota informācija par Rīgā notiekošajiem kultūras un sabiedriskajiem pasākumiem, palīdzot bēgļiem iepazīt latviešu kultūru un integrēties Rīgā. Lietotnē akcents likts uz bezmaksas pasākumiem un norisēm ar zemāku biļešu cenu, kā arī pilsētai un valstij nozīmīgiem notikumiem.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Svarīgākais