Rīgas dome nolemj saglabāt sirpi un āmuru Latvijas Zinātņu akadēmijas fasādē

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgas dome no padomju laika demontējamo objektu saraksta ir svītrojusi Spilves lidostas ēku un Latvijas Zinātņu akadēmijas fasādē attēloto sirpi un āmuru, vēsta Latvijas Radio,

Tas ir viens no pirmajiem gadījumiem, kad padomju objektus tomēr nolemts saglabāt, secina Latvijas Radio.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators Kaspars Līcītis informēja, ka, turpinot padomju režīmu slavinošo objektu demontāžu, pašvaldības aģentūras "Rīgas pieminekļu aģentūra" uzdevumā ir noņemta piemiņas plāksne padomju izlūkam Mārtiņam Pogam, kas atradās uz ēkas fasādes Jāņa Asara ielā 15.

Šobrīd Rīgā demontēti vairāki padomju režīmu slavinoši pieminekļi, tostarp, obelisks Sarkanās armijas 374. strēlnieku divīzijai Mežaparkā, piemiņas zīme Sarkanās armijas uzbrukuma vietā Jaunciema gatvē, piemineklis Lokomotīves ielā 163. Turpinās pieminekļa kompleksa Uzvaras parkā Pārdaugavā nojaukšana.

Tuvākajā laikā tiks demontēti arī fasādes elementi ar sirpi un āmuru uz divu ēku fasādēm-Kalnciema ielā 57 un Brīvības gatvē 318.

Savukārt šodien notikušajā Pilsētas attīstības komiteja sēde vienojās no padomju laika demontējamo objektu saraksta ir svītrot Spilves lidostas ēku un Latvijas Zinātņu akadēmijas fasādē attēloto sirpi un āmuru,

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.