Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā āra terasēm atļauj strādāt arī novembrī

© F64

Saglabājoties siltiem laika apstākļiem, Rīgā pavasara un vasaras sezona sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai publiskās vietās pagarināta līdz 15.novembrim, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Uzņēmējiem, kuri izvietojuši āra terases, jāpagarina āra tirdzniecības atļauja, kas izsniegta uz pavasara un vasaras sezonu, ja tie vēlas turpināt terases darbību līdz 15.novembrim. Tas neattiecas uz uzņēmējiem, kuri jau pieteikušies ielu tirdzniecības atļaujai rudens un ziemas sezonā.

Šogad kafejnīcu āra terases un parkletus drīkst nedemontēt pēc vasaras sezonas beigām, ja komersants informē pašvaldību par ielu tirdzniecības vietas darbības pārtraukšanu. Tas attiecas uz tām sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietām, kam ielu tirdzniecības atļaujas izsniegtas 2022.gada vasaras sezonā un kam nav pārsniegts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saskaņotā projektā iekļauto elementu apjoms un sastāvs.

Šis nosacījums ir spēkā līdz 2023.gada 31.martam.

Ja pašvaldībai nav nosūtīta informatīva vēstule par ielu tirdzniecības vietas darbības pārtraukšanu, āra terašu un parkletu demontāža jāveic ne vēlāk kā 10 dienas pēc pēdējās šajā gadā un sezonā izsniegtās ielu tirdzniecības atļaujas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai derīguma termiņa beigām.