Iespējams, ka par Saeimas komisiju sastāvu šonedēļ vēl nelems

© Romāns Kokšarovs/f64

Šonedēļ vēl varētu nelemt par Saeimas komisijās ievēlamajiem deputātiem.

Tuvākā Saeimas sēde paredzēta pirmdien, 7.novembrī, kas tiks rīkota par godu Latvijas Saeimas 100 gadu jubilejai, šodien žurnālistiem pastāstīja jaunievēlētais Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Vaicāts, vai pirmdien varētu notikt arī vēl viena sēde, kurā lemtu par deputātu ievēlēšanu Saeimas komisijās, Smiltēns skaidroja, ka par to vēl būs jālemj parlamenta Prezidijam, kura vēlēšanas pašlaik ir procesā.

Kā ziņots, Smiltēns šodien tika ievēlēts par Saeimas priekšsēdētāju un par 14.Saeimas priekšsēdētāja biedru ievēlēta Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Latvijas Televīzijas vēstīja, ka Saeimas priekšsēdētāja otra biedra amatu plānots uzticēt Jānim Grasbergam (NA). Savukārt Saeimas sekretāra un tā biedra amati varētu tikt uzticēti opozīcijas pārstāvjiem Armandam Krauzem (ZZS) un Antoņinai Ņenaševai (P).

Latvijā

2024.gada 28.septembrī ap pulksten 05.30 Siguldas novadā, uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene) 59.8 km notika sadursme starp diviem transportlīdzekļiem - “BMW 320”, kuru vadīja sieviete un transportlīdzekli “Seat Alhambra”, kuru vadīja vīrietis.