Sporta pedagoģijas akadēmiju plāno pievienot Stradiņa universitātei

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Augstākā izglītības padome (AIP) šodien, izvērtējot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieceri pievienot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) Rīgas Stradiņa universitātei (RSU), pauda konceptuālu atbalstu šai idejai, aģentūru LETA informēja AIP priekšsēdētājs Andris Teikmanis.

Viņš pastāstīja, ka AIP locekļi uzklausīja LSPA rektora Jura Granta, Senāta priekšsēdētāja Ulda Grāvīša un augstskolas padomes priekšsēdētājas Sandra Rozenštokas, kā arī RSU un IZM pārstāvju viedokļus. "Ņemot vērā, ka RSU ir gatava uzņemt savā augstskolā LSPA, tika panākta vienošanās veidot darba grupu, lai precizētu IZM rīkojuma projektu, lai LSPA reorganizācijas rezultātā LSPA iekļautu RSU kā struktūrvienību, kas saglabā savu identitāti. RSU apsolīja, ka LSPA varēs turpināt īstenot savas studiju programmas esošajā augstskolas ēkā," norāda Teikmanis.

Viņa ieskatā no augstskolu integrācijas un konsolidācijas viedokļa tas ir tāds risinājums, uz ko būtu jātiecas, lai nenotiktu augstskolu iznīcināšana, vienkārša pārņemšana.

Svarīgākais