Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija: Situācijas, kurās cilvēki cenšas nozagt ēdienu, kļuvušas par ikdienu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) video novērošanas darbiniekiem pilsētas kārtības uzraugošajās kamerās pie viena no veikaliem Vecmīlgrāvī izdevās pamanīt kādu kompāniju, kura lietoja alkoholu. Acīs iekrita viens no biedriem, kurš izturējās aizdomīgi. Vīrietis iegāja pārtikas veikalā un īsi pēc iznākšanas no tā ārā, sāka no savas jakas iekškabatas vilkt ārā dažādas pārtikas preces – desu, sieru, suņa konservus un arī alkoholiskos dzērienus, vēsta "Degpunktā".

Ņemot vērā to, ka parasti cilvēki aiz jakas neslēpj veselus iepakojumus ar pārtikas produktiem, policistiem radās aizdomas par zādzību un uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā RPP ekipāža. Tai ierodoties, vīrietis jau bija atstājis notikuma vietu, taču uz ielas tika apturēts un uzrunāts.

Sākotnēji vīrietis policijas darbiniekiem noliedza zādzību. Taču, aizbraucot ar vīrieti pie apsardzes un pārbaudot kameras, noskaidrojās, ka viņš tiešām nav samaksājis par no veikala paņemtajām precēm.

Pēcāk jau pašvaldības policija uz notikuma vietu izsauca Valsts policijas darbiniekus, kuri arī attiecīgi uzsāka kriminālprocesu par zādzību nelielā apmērā.

Pēc pašvaldības policijas speciālistu teiktā, situācijas, kurās cilvēki cenšas nozagt ēdienu, jau ir kļuvušas par ikdienu.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis stāsta, ka pamatā no veikaliem zog preces, ko ir viegli pārdot. Tās ir izmērā salīdzinoši nelielas, bet dārgas preces, piemēram, zog kafiju, alkoholu un citas cenas ziņā dārgākas preces, piemēram, sierus, ko pēc tam ir iespējams pārdot par salīdzinoši nelielāku summu, bet kam vienmēr atradīsies pircējs.

Policijas darbinieki atgādina, ka, pārpērkot zagtas preces un apzinoties, ka tās ir zagtas vai viltotas, var tikt piespriests divu līdz astoņu gadu cietumsods un soda nauda no 516 līdz 10 329 eiro. Savukārt, ja šāds “aizdomīgs” pirkums veikts tikai neuzmanības dēļ, var tikt piemērots līdz sešu mēnešu arests un naudas sods, kas nav mazāks par 10 eiro. Tāpat var tikt piemērots administratīvais sods no 100 eiro līdz pat 7000 eiro.