Pils laukuma rekonstrukcijas projekta izstrāde izmaksās gandrīz 17 000 latu

Pils laukuma rekonstrukcijas projekta izstrāde izmaksās gandrīz 17 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Līgumu par projekta izstrādi Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments plāno slēgt ar rekonstrukcijas metu konkursā uzvarējušo SIA "Future Living".

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, plānotā līguma summa ir 14 000 latu bez PVN jeb 16 940 lati ar PVN.

LETA jau ziņoja, ka augusta sākumā Rīgas pilsētas Būvvaldes padome atbalstīja Pils laukuma rekonstrukcijas ieceri un nolēma izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu. Kā speciālie nosacījumi plānošanas un arhitektūras uzdevumā iekļauti konkursa žūrijas komisijas ieteikumi.

Rīgas domes izsludinātajā Pils laukuma rekonstrukcijas metu konkursā uzvarējušā meta autori ir ainavu projektēšanas darbnīca "ALPS", kuru pārstāvēja arhitekti Helēna Gūtmane, Marks Geldofs un Ilze Rukšāne, SIA "Future Living", kuru pārstāvēja Mārīte Sprudzāne, arhitekts Ervīns Krauklis un dizainers Kaspars Ķīsis, kā arī SIA "Balta Trend", kuru pārstāvēja Rolands Vorkals. Uzvarētāja godalga ir 7000 latu.

Meta izveide bija pirmais posms Pils laukuma attīstības projekta īstenošanā. Nākamais posms ir detalizēta skiču un tehniskā projekta izstrāde un saskaņošana, saglabājot uzvarētāja piedāvājuma galveno pamatideju.

Ar uzvarētāju - SIA "Future Living" - notika sarunu procedūra par tālāku projekta izstrādi.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes prezidijs pagājušā gada oktobrī nolēma piešķirt 41 000 latu no Pilsētas attīstības fonda Pils laukuma sakārtošanas metu konkursa organizēšanai.

Konkursā tika izvērtēti seši priekšlikumi, bet konkursa noteikumus saņēma 26 interesenti.

Pils laukumu paredzēts attīstīt kā Valsts prezidenta rezidences reprezentācijas laukumu, kuram jāatgūst klasicisma laikmeta laukumam raksturīgais plānojums laukuma vidusdaļā, simetriskā apstādījumu struktūra un vieta iespējamam akcentam centrā, bet pastāvot iespējai daļēji atteikties no zālieniem un lietojot bruģējumu, lai laukums funkcionētu arī kā pulcēšanās vieta.

Pils laukumam arī jānodrošina Vecrīgas sasaistes uzlabošana ar Citadeli, turpinot gājēju kustību no Torņa ielas un Pils ielas cauri Pils laukumam un zem Vanšu tilta estakādes.

Kā ziņots, Valsts prezidents Valdis Zatlers saistībā ar Rīgas pils kompleksa renovāciju lūdzis pašvaldību veikt Pils laukuma sakārtošanu.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais